Sure-Seal Pre-tape, Mastersystems Pre-tape en Resitrix-EPDM als afdichting op nieuw wooncomplex in Deinze

In Deinze vindt u het Hof van Rekkelinge met 58 nieuwe serviceflats. Op de vier platte dakvlakken van dit grote wooncomplex vindt u Sure-Seal EPDM Pre-tape van VM Building Solutions. De afwerking op de terrassen gebeurde met Mastersystems-EPDM Pre-tape en op de terrassen van het gelijkvloers ligt Resitrix SK W full bond EPDM.

Sure-Seal EPDM Pre-tape op het hoofddak

Op de grote hoofddaken werd eerst een bitumineus dampscherm gevlamlast. Hierop werd de PIR aluminium isolatie 7 + 8 cm koud verkleefd waarna dakdichtingsbedrijf Landuyt J BVBA Platte Daken er Sure-Seal EPDM Pre-tape van VM Building Solutions op verkleefde. Carlisle Sure-Seal met Pre-tape is verkrijgbaar in grote en brede rollen tot 15,25 m breed en 30,5 m of 61 m lang. Bij dit project gebruikte de dakwerker de rollen van 30,5 m en vond hij de snelheid van uitvoering een groot pluspunt. De Pre-tape, een vooraf in de fabriek geplaatste nadentape, zorgt ervoor dat hij tot 70% sneller kan werken.

Sure-Seal, Mastersystems en Resitrix op plat dak wooncomplex in Deinze

Mastersystems-EPDM Pre-tape op de terrassen

Op de terrassen ligt Mastersystems-EPDM Pre-tape. De reden waarom hier voor Mastersystems werd gekozen is omdat er op deze EPDM-afdichting nog tegels werden geplaatst en Mastersystems door zijn dikte deze belasting perfect aan kan. De dakhuid wordt uitstekend beschermd tegen mechanische beschadiging en inscheuring en de dampdrukverdelende polyester onderlaag zorgt voor een strak vlak. Blaasvorming is dus niet mogelijk. Net zoals bij Sure-Seal zorgt ook hier de Pre-tape voor een snelle uitvoering en een efficiënt gebruiksgemak.

Resitrix SK W full bond-EPDM op de gelijkvloerse terrassen

Op de gelijkvloerse terrassen werd ten slotte Resitrix SK W full bond aangebracht. Zo kon ook de kelder worden toegedicht met een bitumineuze las. Resitrix SK W full bond bestaat uit een toplaag uit gewapende EPDM-rubber en een zelfklevende SBS-onderlaag. De dikte van 2,5 mm blijkt ideaal voor de afdichting op een terras en de kleine rollen van 10 op 1 m zorgen ervoor dat de dakwerker er makkelijk details mee kan afwerken.

Voor een snelle en goede afvoer van het regenwater gebruikte de dakwerker ook nog de PE-tapbuis met EPDM slabbe, een ander VM Building Solutions product.

Sure-Seal EPDM op plat dak nieuw wooncomplex in Deinze

100 % waterdicht met EPDM van VM Building Solutions

EPDM-rubber van VM Building Solutions is sterk uv-en ozonbestendig, zeer milieuvriendelijk en recycleerbaar. De plaatsing gebeurt zoals altijd zonder vlam op het dak. Er is dus geen brandgevaar. Uw dak is 100 % waterdicht en ook uw terrassen zijn afgedicht met de beste EPDM-rubber op de markt. Met een verwachte levensduur van 50 jaar zal uw kleine of grote bouwproject er in de toekomst nog altijd goed uitzien.

Dakdichtingsbedrijf Landuyt J BVBA Platte Daken geeft onze EPDM-rubber, onze service en onze gespecialiseerde nazorg een 9/10.  Hiermee zijn wij zeer tevreden. Wilt u ook zo tevreden zijn over uw dak of uw bouwproject? Dan helpen wij u graag verder. Neem snel een kijkje op onze website www.irs-btech.be, contacteer ons via info@irs-btech.be of schrijf u in voor een van onze praktijkgerichte opleidingen via www.epdmopleidingen.be

Sure-Seal, Mastersystems en Resitrix EPDM op nieuw woonproject in Deinze

Wenst u meer informatie over Sure-Seal-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Sure-Seal website, mail ons uw vragen via info@irs-btech.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Sure-Seal-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Sure-Seal-EPDM opleidingen! Schrijf u snel in! 

 

Projectdetails

Bouwheer

Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard (Gent)

Dakwerker

Landuyt J BVBA Platte Daken (Sijsele)

Aannemer

Bekaert Building Company (Anzegem)

Architect

Avapartners Architects & Planners (Gent)

Type EPDM

Sure-Seal, Mastersystems en Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Residentie Hof van Rekkelinge – 58 nieuwe aanleunflats

Plaats van de werf

Karel Picquélaan in Deinze

Grootte van de werf

2400 m2

Type isolatie

PIR aluminium 7 + 8 cm

Opleveringsdatum

Oktober 2017